dinsdag 22 september 2009

Hop

GetAttachment.aspx (5)


Vandaag ben ik gezellig bij mijn vriendin Patricia geweest. En we hebben een joekel van een krans gemaakt met hop (Humulus lupulus). Ik vind het zo’n mooie plant, met zijn mooie bellen eraan.


GetAttachment.aspx (3)


En wat ruikt het sterk!! Het heeft echt een hele sterke bier geur, toen ik weer naar huis reed rook de wagen er helemaal naar.


GetAttachment.aspx GetAttachment.aspx (1)


Tadaaa, en zo is ie geworden!! Helemaal geweldig toch? Ben er zo blij mee. Hij komt boven de bank te hangen foto’s daarvan volgen nog.

Lieve Patricia bedankt voor de gezellige middag en het maken van deze super krans!!!!

22 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende krans zeg...ik vind hem héél erg mooi! Ben benieuwd naar de foto's als je hem opgehangen hebt!

    Groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dan jij bent een boffert. Hier achter op het veldje was ook zoveel hop. Maar toen ik in de avond dacht nu ga ik ook eens wat pikken..... was de hele hop weggehaald door de plantsoenen dienst . grrrrrrrrrrrr dat was een domper. Maar die van jou is in ieder geval super. Ik probeer steeds hop in mijn tuin maar op een of andere manier lukt het niet. Ben nu echt een klein beetje jaloers op jou. Maar ok geniet er maar van . Liefs leni.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw meid, wat een PRACHTKRANS !!!!!
    wat zal dat mooi staan als ie hangt, hop is zo mooi he, ik heb wel wat takken kunnen knippen (maar er zijn er hier volgens mij meer die het leuk vinden en me ook voor geweest zijn met knippen :-(
    Ben benieuwd naar je vervolgfoto :-)
    hoe heb je deze krans trouwens gemaakt ? met krammen of ook gebonden ??
    Groetjes en veel plezier van je krans !
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoooo die is gaaaaafffffff
    wauw helemaal goed zeg.
    Heb er nog nooit van gehoord hop maar ik ga me nu orienteren.
    Blijft dit goed? Droogt dit in? Ben jij dit op de foto?
    Echt een plaatje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. MOOI!! Goed dat je onderweg niet aangehouden bent, je had meteen een blaastest mogen doen vanwege de bier geur in je auto ;)

    Maar hij is supermooi geworden, complimenten hoor ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Carolina, wat een prachtige krans en wat gezellig zo'n creatieve middag samen met je vriendin. Het wordt vast en zeker een eye-catcher in je huis, ben benieuwd naar de foto's.
    Fijne dag en groetjes, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, dat is echt een knoeperd! Prachtig! Maar word je niet bedwelmd als dat boven de bank hangt? Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een super krans !
    Ik vind het ook z`on prachtige plant , en hij droogt ook zo mooi , zo heb je er heeel lang plezier van .
    Ik ben benieuwd waar die hangt .

    groetjes peet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Echt een superkrans. Ik heb inmiddels een "minikrans" gevonden bij de bloemist. Maar zelf maken is veel leuker. Je staat er bij te stralen, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is heel vreemd maar ik lees natuurlijk je blog en zo en ik had me je HEEEEL anders voorgesteld, raar dat je je altijd een beeld vormt bij iemand.
    Ik dacht dat je ouder was maar je bent nog een jonkie (positief bedoeld !!) en in mijn hoofd was je een brunette (ja waarom ik dat dacht geen idee) maar je bent een blondie net als mij.
    O die krans is echt geweldig !!!
    ben benieuwd naar foto's van boven de bank....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh zo mooiiii.......
    Dit droogt ook zo mooi in. Wat een prachtkrans.
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wauw wat een prachtkrans Carolina,wat zal hij mooi hangen in je kamer.Ben nu wel benieuwd hoe dat eruit ziet.Jammer dat je hier nergens hop hebt groeien,misschien verkopen ze het ook wel bij het tuincentrum,toevallig ga ik daar morgen even naar toe dus kan ik gelijk even kijken.
    Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een woord. SCHITTEREND.
    Dat is zo mooi, vorig jaar heb ik op allerlei manieren geprobeerd om zo'n krans te bemachtigen nadat ik het ook bij iemand had gezien. Niet dus.
    Maar goed dat je niet aangehouden bent door oom agent, met die bierlucht.
    Ben benieuwd naar de foto straks wanneer hij hangt.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat leuk dat jullie dit samen hebben gedaan en wat een hop moet je hiervoor hebben. heeft iemand van jullie dit in de tuin? ik vind het echt waanzinnig mooi geworden, ben benieuwd hoe deze boven je bank staat!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. zo wauw wat is ie groot zeg! Wat een werk, droogt het nu gewoon in ? hahaha maar goed dat je onderweg geen politie tegenkwam, kon je meteen een blaastest doen lol

    Veel plezier van je krans, hij lijkt me wel mooi hoor voor boven de bank ! Laat nog even zien als ie hangt ?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Supermooie krans! Ik heb een week of twee of geleden een kant en klare hopkrans gekocht, maar hij is helaas al helemaal bruin geworden. Vind er niks meer aan, ik hou meer van dat frisgroene. Mocht je nog een tip hebben om de hopkrans voortaan een beetje groen te houden, ik hoor het graag!
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een geweldige grote krans! Had je geen last van je onderarmen bij het maken? Want hop kan heeeel gemeen zijn. In mijn vorige tuin had ik het ook, ik vond het geweldig, maar het schijnt dat je een tweeslachtige plant moet hebben ofzo iets, ik weet het al niet meer precies, anders heb je geen bellen. En je moet er een goede plek voor hebben anders overwoekert het alles. Maar ik vind het schitterend en ga gelijk bedenken of ik niet nog een plekje heb en niet iemand weet met een stekje. Want bij het tuincentrum vond ik de planten vrij duur en dan zal je zien dat ze mij net zo'n onvruchtbare mannelijke plant in de maag splitsen die de hele boel overwoekert. Alvast een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. dag Lieve Caro,

    Wat leuk dat je deze mooie foto's hebt geplaatst. Ja, de krans is zekers erg mooi geworden. Ik las net even de berichtjes hier en ik denk dat ik volgend jaar maar weer eens een workshop moet gaan geven. Er is genoeg animo voor. Geniet lekker van je prachtige krans, hij is je van harte gegund.
    Fijn weekend.
    Lieve groet, Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. wat een prachtige krans, ik neem aan dat die nog helemaal indroogt?
    lijkt me geweldig boven de bank!
    ben benieuwd naar de foto's ervan

    gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Deze krans is echt geweldig!!! Ben ook nog op zoek naar wat hop voor een kleine krans in de keuken, hop droogt ook mooi in...
    Groetjes, Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ohhh wat is ie mooi geworden.. en wet je ik ben heel brutaal geweest... ik zag op de hyves van patries dat je het over hop uit haar tuin hadden.. toen heb ik haar gevraagd of ze voor mij ook iets had.. en weet je haar man moet toevallig vandaag in Apeldoorn zijn.. dus.. je begrijpt het al.. ze neemt het voor me mee..
    Ik ben super blij... maar of ie van mij net zo mooi gaat worden als die van jou.. ik ga in ieder geval mijn best erop doen...
    Hij is prachtig geworden....

    Ik vond mezelf best wel brutaal om er om te vragen.. maar ik dacht ik doe het gewoon..
    Je gaat het resultaat wel zien..
    Groetjes en een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtig die hopkrans. Ik ben er enorm jaloers op. Ik ben benieuwd naar de foto's als ie op zijn plek hangt.

    Groeten,
    Pien

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!! Liefs Carolina