woensdag 21 oktober 2009

Lieke

lieke15

Het is weer een tijdje geleden dat ik hier gepost heb. Maar dat heeft een reden en dat wil ik even met jullie delen.

Ongeveer met 4 maanden kregen we in de gaten dat er iets niet klopte bij Lieke. Haar rechter handje was voortdurend in een vuistje en het armpje bewoog ook minder als haar linker armpje. Eerst denk je ohh ze zal wel een voorkeurs houding hebben en dat komt wel goed. Maar na een tijdje ga je toch twijfelen. Dus naar de huisarts en die heeft me door gestuurd naar kinderfisio. Nou zo’n 4 weekjes fisio verder zegt de therapeute dat ze het toch niet helemaal vertrouwd, er is wel vordering maar minimaal. Het blijkt dus ook dat haar rechter beentje ook minder prikkels krijgt. Dus ze heeft contact met onze huisarts en consultatie bureau gehad en op advies van onze huisarts werden we doorgestuurd naar de kinderneuroloog. De neuroloog deed wat testjes bij Lieke zoals reflexen enz, en toen kwam het. Lieke heeft een hersenbeschadiging!!! Dan word het toch wel effe stil, en heb je het idee dat de grond onder je verdwijnt, huh denk je hoe kan dit nou???

Lieke krijgt een MRI scan om te kijken wat het is geweest, de neuroloog zei dat het een herseninfarct of een hersenbloeding geweest kan zijn. Aan de hand van die scan kunnen ze dat dus zien.

Nou vandaag kregen we dus de uitslag van de MRI. Ze heeft een herseninfarct gehad een hele tijd geleden, in de zwangerschap dus al. We kregen de foto’s ook te zien en we zagen idd dat een deel van de linker hersenkwab weg was . Dat is afgestorven en er is een lege kamer ontstaan waar nu vocht in zit. Het word gelukkig niet erger maar het word ook niet minder. Wat Lieke heeft is heel goed te behandelen met fisio en hoe Lieke zelf dadelijk erop reageert, want wij kunnen haar alleen maar helpen maar ze moet het zelf uiteindelijk doen. Het zal ook altijd zichtbaar blijven. Maar we zijn erg positief en de neuroloog ook, we laten het allemaal maar op ons af komen en we gaan ervoor!!!

Daardoor ben ik dus wat minder aanwezig en reageer ik minder op jullie blogs, ik lees af en toe wel effe snel maar niet zo heel actief. Dat komt wel weer, maar eerst even wat meer rust vinden en alles even een plekje geven.Liefs Carolina

42 opmerkingen:

 1. Hoi hoi, Ik ben begonnen met bloggen een tijdje terug en kwam via via op jouw blog, vond hem gelijk heel erg leuk dus ben jouw blog gaan volgen.
  Nu dacht ik hé wat leuk een post van iemand die ik al een tijdje op mijn lijstje heb staan maar nog geen postmelding van heb gehad.
  Als eerste wil ik zeggen, wat een heerlijk grietje die Lieke met prachtige grote ogen en zo'n blije toet.
  Je post daar schrik ik wel van, toevallig had ik gisteren zelf een post geplaatst over paniek over iets heel onzinnigs en dan denk ik nu ja jouw post gaat wel degelijk over echte zorgen.
  Je kinkt heel positief en als ik Lieke zie denk ik dat dat kleine grietje iedereen zal gaan verbazen, Lieke kleine meid zet hem op;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, wat heftig...je kind is zo belangrijk voor je en als daar iets mee is...! Ik hoop dat jullie positieve houding zijn uitwerking zal hebben op jullie dochtertje en dat ze zich straks goed zal gaan redden met alle hulp die ze krijgt! Ze ligt op de foto zo te stralen!!

  Veel sterkte ermee!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé meis.. eindelijk een beetje zekerheid over hoe en wat...wat het natuurlijk niet minder erg maakt.
  Ik weet zeker dat jullie kleine meisje met hulp van jullie een heel eind gaat komen.
  Blijf zo positief als je nu klinkt dan komt het zeker goed.
  Heel veel succes en sterkte..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi meisje! En positief blijven, dan komt het zeker goed met jullie kleine meid!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He wat vervelend voor jullie. Ik kan me voorstellen dat je nu even aan niets anders denkt dan je dochter en het gezin. Je bent heel positief en dat heeft uiteindelijk werking op je dochter.

  Hou vol en heel veel sterkte.
  Lieve groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte met jullie prachtige meiske ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al wel tien x mijn zinnen veranderd, weet echt even niet wat ik moet zeggen, laat staan moet typen.
  Maar wil je toch laten weten dat ik je heel veel sterkte wens samen met je gezinnetje, en mijn gevoel is ook echt dat het met jullie positieve kracht helemaal goed gaat komen.
  Ik blijf maar kijken naar de geweldige lach van lieke, pracht meissie dit gaat helemaal goed komen!
  meis dikke knuffel voor jou en je gezinnetje, denk aan elkaar!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. earwaHoi Carolien ,
  goh dat lijkt me een hele schok om te horen ......en natuurlijk is Lieke jullie evenveel waard als anders maar deze tegenslag op zo'n jonge leeftijd wil je gewoon niet voor je kindje.
  Ik hoop dat het heel goed mag gaan met haar , ze is in elk geval een plaatje om te zien en ze lijkt me ook erg vrolijk .
  Ik wens jullie veel positiviteit toe .....
  lieve groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jee wat een nieuws.
  Lijkt me niet makkelijk nieuws in eerste instantie . Maar wel fijn dat je weet wat er aan de hand is en dat je er zo positief in staat en er voor gaat. Dat is goed en het kan niet slechter worden is ook positief en het is niet levensbedreigend en dat is toch echt wel een hele geruststelling .En last but not least het is een prachtig kind, ze straalt .
  Succes en sterkte ...liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh meis wat word je daar dan stil van zeg, ik voel met je mee en weet niet goed wat te zeggen,ik zal een kaarsje voor je branden, en veel sterkte en liefs, myrna

  en ps wat is ze prachtiggggggggg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje Carolina, wat een verdrietige en moeilijke situatie maken jullie mee. Het is een schatje jullie Lieke, een sprankelend kindje dat stralend de wereld inkijkt. Wat een enorme schrik uiteindelijk te horen na een tijdje wat er nu precies aan de hand is met jullie kleine meisje. Positief te lezen dat Lieke heel goed te behandelen is met fisio. Geweldig ook dat jullie en de neuroloog er heel positief over zijn. De tijd zal inderdaad leren hoe Lieke daar uiteindelijk zelf mee om zal gaan, maar met jullie hulp zal dat zeker lukken. Wens jullie heel veel kracht toe, en blijf positief hoor dat geeft enorme kracht. Lieke meissie, zet het op hoor.

  Lieve groet Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hai lieve Carolina, ik ken je niet persoonlijk, maar ben erg geschrokken van je bericht. Zo'n mooi meisje gekregen, een Gods geschenk, en dan blijkt er iets niet goed te zijn. Ik wil jullie heel veel kracht geven om hier doorheen te komen. Mijn achternichtje is geboren met een misvormd handje, maar die kleintjes zijn zo handig en vindingrijk. Ze doet er alles mee op haar manier. En ik denk dat als Lieke een doorzettertje is, ze misschien heel veel kan. De tijd zal het leren, maar laat jullie niet uit het veld slaan. Jullie hebben 2 prachtige kinderen en samen staan jullie sterk. Heel veel liefs van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een vrolijk toet!!! Heerlijk, geniet daar intens van!
  Wat goed van je dat je de dingen zo helder ziet, samenwerken en positief (proberen) blijven!
  Wie weet waar deze meid allemaal toe in staat is!!!HA! Hou je haaks, en GO LIEKE!!!

  Liefs
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Carolina, wat een heftig bericht! Gelukkig weet je nu wel dat er echt iets aan de hand is en zit je niet in de onzekerheid.
  het zal allemaal niet meevallen maar als je strakjes wat verder bent, geef je het een plekje en je kindje zal er niet minder om worden. Waarschijnlijk alleen maar meer en moet je eens kijken hoe ze zich er doorheen gaat worstelen.
  Zo te zien is het een stralend kindje dus lekker genieten van haar!

  groetjes Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is zwaar nieuws wat jullie te horen hebben gekregen, heel veel sterkte en geniet van jullie prachtige dochter!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. jeetje heel heftig inderdaad, maar wat praat je er al goed over. Het is duidelijk dat je met beide benen op de grond staat hierin.

  Veel succes en geniet van die mooie meid hoor.

  Lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Niets is vanzelfsprekend, dat blijkt maar weer.Ik wens jullie heel veel sterkte, en hoop dat jullie en Lieke later zelf het een plek mogen geven. Ieder mens is bijzonder; zo ook Lieke met haar mooie lach!

  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goedemorgen Carolina, allereerst, wat een prachtige foto van jullie kleine meid. En wat droevig, wat je ons te vertellen had. Ik denk aan jullie en wens je heel veel sterkte toe! groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Carolina,
  ook ik val helemaal stil na dit nieuws over Lieke. Heel veel sterkte gewenst voor jullie allemaal.
  Liefs Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel erg veel sterkte. Wat er nu door jullie heen moet gaan als ouders. Kijkend naar mijn eigen kinderen moet ik nu wel even iets wegslikken. Kracht toegewenst!

  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. He meid,

  lees met kippevel je post...wat een schrik voor jullie allen.
  Een dotje jullie Lieke,en met jouw'n positiviteit wat je over brengt op haar heb ik er alle vertrouwen in dat jullie het samen redden.
  Heel veel kracht er zullen heus wel vaak moeilijke momenten komen ,maar geniet van al het moois dat ze uitstraalt en kan.
  liefs karin

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een schrik! Je lieve meidje.. goed dat de neuroloog samen met jullie er toch positief in staan! Sterkte en blijf vooral genieten van je prachtige dochter! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Carolina,
  Ik heb even de tijd genomen om te reageren. Ik moet natuurlijk ook zeggen dat ik schrok van je bericht, maar tegelijkertijd ook heel veel kracht zie in jullie positieve houding. Hoeveel mensen gaan er niet bij de pakken inzitten en jullie gaan er gewoon voor. Goed zo! Mijn complimenten, jullie positieve krachten zullen een heel goede werking hebben op jullie hele gezin. Natuurlijk wil je het allerbeste voor je kind en dat het gewoon goed gaat, maar als het eens anders loopt, kan dat je wereld weliswaar totaal op zijn kop zetten, maar het hoeft niet te betekenen dat het minder wordt, integendeel! Vaak zorgt tegenslag voor een extra binding binnen het gezin, geloof me, ik weet waar ik het over heb, zowel in mijn ouderlijk gezin als nu in mijn eigen gezin. Lieke lijkt een heerlijke en stralende meid, blijf daarvan genieten zoals je nu al steeds doet. Ga vooral zo door, wij proberen op de achtergrond met je mee te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach meisie.......wat een treurig bericht dit, weet ook niet zo goed wat te zeggen maar ik wil jullie heel veel sterkte wensen!!!
  Wat een lief poepie is het, mooie foto van jullie meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zit net even op het picasaforum te lezen en zie daar jou berichtje...
  wat een schrik zeg...
  wat een heerlijk klein mensje is Lieke toch, en wat een geluk heeft ze dat ze zulke oplettende ouders heeft, hoe sneller er actie ondernomen word, des te beter !!
  wil je zeggen dat ik aan jullie denk! en ik hoop dat jullie Lieke net zo'n sterke wil zal hebben als bij ons Femke (is ook een "zorgenkindje") dan komt ze er zeker !!!
  lieve groeten en veel sterkte gewenst !
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Carolina, Kan me voorstellen dat de grond even onder jullie voeten was weggeslagen na zo'n bericht en dan al dat wachten op de uitslag. Gelukkig dat jullie positief blijven, dat zal er zeker toe bijdrage dat die prachtige dochter van jullie, die op de foto zo heerlijk ligt te stralen zal opgroeien tot een sterke vrouw.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Naast dat je een prachtige dochter hebt, wat een heerlijk koppie;) heeft ze zo te horen ook prachtige ouders die haar zullen steunen in alles wat op haar pad komt. Na de eerste schrik gaan jullie er vast 100% voor en als Lieke maar iets op jullie lijkt zij ook! Ik las op t forum ook het verhaal van Mirjam en ik hoop dat je daar ook hoop uit put.
  Het allerbeste voor jullie allemaal en hou de moed erin!
  xxx dees

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtdame, laat ik daar gewoon mee beginnen want dat is ze.
  En met of zonder handicap is en blijft ze dit gewoon.........
  Wat zullen jullie trots op haar zijn.
  Ze is een plaatje om te zien. En hoe het ook komt ze is gewoon in haar zijn uniek en daar gaat het om.
  Ik denk aan jullie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Lieve Carolina

  Ook hier wil ik jullie heel veel kracht, steun en succes wensen met het revalideren van de kleine meis.
  Maar zoals je al schreef ook zij moet straks de doorzettingsvermogen hebben om er voor te knokken, maar met zulke 2 ouders als jullie kan het niet anders dan dat helemaal goed komt.

  Liefs
  Caby

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Carolina, nogmaals heel veel sterkte wens ik je toe. Maar ook jullie kleine meisje..... Het is een prachtig kind, ik hoop dat jullie ook nog vna en met haar kunnen genieten. Lieve groet, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hai Carolina
  Jeey wat heftig zeg
  Ik heb je berichtje aandachtig gelezen en dacht ,ongelooflijk !ik heb nog nooit zoiets gehoord ,dat zoiets al in de buik kan gebeuren he?
  Zo te zien is het een heel vrolijk kind en kan ze zich er heel goed doorheen slaan
  Ik wens je alle goeds toe met je gezinnetje
  Probeer zo positief mogelijk te blijven !

  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mied, wat moeten jullie verschrikkelijke momenten hebben gekend de afgelopen periode, ik denk dat weinig mensen zich dat kunnen indenken. Het is een prachtmeid en ik denk dat het helemaal goed gaat komen met jullie lieverd. Ik wens jullie alle geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. ach gossie, moet je haar daar zo zien liggen, zo`n vrolijke meid...toch niets aan de hand zou je zeggen. volgens mij is het een hele sterke meid! en met jullie lieve hulp en positieve woorden moet het helemaal goed komen. sterkte!

  lieve groet,
  jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 34. hi wens jullie heel veel sterkte
  met je dochter Lieke
  alex

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Lieve Carolina, wat zal dit een schok geweest zijn voor jullie! En jullie leven waarschijnlijk ook best wel even overhoop hebben gehaald... Ik hoop dat jullie hier allemaal jullie eigen draai in gaan vinden! Het is misschien toevallig, maar één van mijn collega's heeft dit zelf ook gehad. Ze loopt inderdaad met één been mank en haar ene arm gebruikt ze minder en op ee andere manier. Aan haar humor, vriendelijkheid en intelligentie mankeert echter niets!! Ze is een leuke, lieve, vrolijke collega. En bovendien rechter in opleiding....
  Sterkte hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Jeetje wat kan dan je wereld in 1 keer stil staan.
  Kan me voorstellen dat je dat eerst moet verwerken..ik wens jullie daar heel erg veel sterkte en liefde voor jullie mooie dochter!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. ik wist niet dat zoiets al tijdens de zwangerschap kon gebeuren. ik kan me goed voorstellen dat de grond onder je voeten wegzakt als je zoiets te horen krijgt,maar ondanks dit bericht klink je toch erg positief en dat is i.i.g al een stap in de goede richting. houdt dit vol en dan zal het voor Lieke ook een positieve uitwerking hebben. ik wens jullie heel veel moed, kracht en sterkte toe en blijf vooral heel erg genieten van deze vrolijke en stralende meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. sjonge wat ontzettend ingrijpend voor jullie...zoiets verwacht je toch niet, dat jouw eigen kleine meisje dat overkomt, ik wens je sterkte en veel goede moed, tegenwoordig zijn ze zo knap in de medische wereld...ze zal vast en zeker een heel eind komen en hoe dan ook...jouw Lieke is speciaal en uniek

  Veel groetjes, Veronique (Vip)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Lieve Caro,
  Ik lees hier dit bericht. Tjee, wel even schrikken zo hoe ik dat nu hier lees. Je had het me er al over verteld, maar dit...
  Lieke is een heel vrolijk meisje met een sterke persoonlijkheid, zij komt er wel samen met jullie.
  Heel veel sterkte met het verwerk van alles zodat je er samen voor kan gaan !!
  Lieve groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Via Picasa kom ik even op je weblog langs.

  Heb net het verhaal van Lieke gelezen. Ik kan me voorstellen dat jullie zorg om haar hebben. Daar wil ik jullie sterkte bij toewensen.

  Maar... als ik naar de foto kijk en haar lieve, volle lach zie dan denk ik... als ze dat vast kan houden red ze het wel.

  Iedere ouder wenst zijn kind het allerbeste toe. En zo'n dropje als Lieke, daar moet je hart wel van smelten.

  Jullie maken een wereld van verschil voor haar uit. In wie ze gaat worden en hoe ze met haar beperking omgaat als ze straks een volwassen vrouw zal zijn.

  Heel veel wijsheid daarbij. En een dikke knuffel voor Lieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hoi Carolina,

  Ik zag dat je even op mijn blog was langsgekomen. Leuk! Uiteraard kijk ik dan ook eventjes bij jou om, in eerste instantie, leuke plaatjes te bekijken en berichtjes te lezen en dan...kom je dit verhaal tegen. Ik kan me goed voorstellen dat je enorm geschrokken bent! Tot een paar maanden geleden had ik er nog nooit van een hersenbloedinkje bij een ongeboren baby gehoord maar dit is in korte tijd de derde keer dat ik zo'n grote schrik hoor. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat Lieke op lange termijn zo min mogelijk berperking heeft.

  Sterkte!

  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 42. my first visit to your blog .... best wishes and prayers to you and your family. May You All Have the strength you need to help your child recover as much a Possible ... love and hugs ...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!! Liefs Carolina