dinsdag 9 juni 2009

New Dawn

Deze roos, heel licht roze van kleur als ie bloeit. Heb ik langs een rozenboog samen met de Hedra groeien. Overal waar je kijkt zitten knoppen dit jaar! En nu gaan ze open, wat een mooie roos is het toch!!


Foto0061


Ik heb vandaag ook de hosta’s verpot, de grootste heb ik in een zinken weckketel gezet en de kleine (nog niet zo lang geleden gekocht) in een zinken emmer. Ik zal er binnenkort een keer foto’s van maken en hier plaatsen. Ik vind het alleen zo jammer dat er al zoveel gaten in de bladeren zitten, ik moet er maar eens iets voor halen om de slakken buiten de deur te houden.

Fijne avond nog!!


Liefs Carolina

10 opmerkingen:

  1. de new dawn is idd een makkelijke en prachtige roos, lekker geurend en vol knoppen. ja dit is een roos die je elk jaar weer trakteerd op veel bloemen.

    ohh...heb jij ook zo`n last van slakken? ik vind tuinieren onwijs leuk maar dat ongedierte daar word ik zo moe van. met zoveel liefde verzorg ik m`n plantjes maar sommige zijn al opgevreten voordat de bloemen uitkomen. maar ik ben een beetje gemeen, ik strooi zout over de slakken, ze lossen zo op, maar daar heb je niet alle slakken mee te pakken dus ben ik gisteren ook maar wezen strooien met korrels. je wil niet weten hoeveel dooie er op moment in m`n tuin liggen, net een begraafplaats, ohh....wat ben ik erggggggg hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een hele natuurlijke oplossing voor de slakkenbestrijding :-)
    er zijn elk jaar een aantal egeltjes bij ons in de tuin en die eten smakelijk de slakken op !
    hier bloeit de new dawn dit jaar ook heel uitbundig, Prachtige he !! ik heb hem langs de rozenboog in combinatie met de schneewitchen
    Je hebt een prachtige foto van deze mooie roos gemaakt!!
    groetjes en een fijne avond !
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook wij genieten hier van de vele bloemen in de New Dawn, en wat gaat het snel nu hè?! Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto's van een prachtige roos......
    Van die cacao doppen eromheen strooien.....dat vinden ze een beetje scherp en dan blijven ze vaak weg......
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja de New Dawn bloeit altijd zo mooi he. Wij hadden er ook twee in het vorige huis en die waren rondom een rozenboog gespannen vlak bij de voordeur, zo mooi.. OOIT..... En voor die slakken: er is een ecologisch verantwoorde slakkenkorrel op de markt. ONSCHADELIJK voor kind en huisdier, alleen de slak gaat eraan dood. De naam is verborgen in de eerste 3 letters van het woord ECO-logisch lol, ja ik maak geen reclame ;)

    Slakken zijn echt helemaal dol op hosta's dat is het enige nadeel van zo'n schitterende plantt, ze worden totaal opgevroten (woord van mn broer, lol)

    Groetjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh oh, als ik al die rozen zie gaat mijn hart sneller kloppen. Heb nl altijd héél veel rozen gehad. Maar ik moest altijd alleen de tuin doen, manlief vind het helemaal niets. En aangezien ik door de verbouwing e.d een ander soort tuin kreeg heb ik alle rozen eruit gegooid. Maar ik mis het nu wel.
    De new dawn is ook zo prachtig.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Carolina,
    prachtige rozen heb je, in de tuin van ons oude huis had ik deze soort ook.Moet hem nu hier toch ook maar eens planten,zo mooi.
    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hello Carolina!
    Ohh...new dawn roses a lovely.
    I love roses:))

    You have a beautiful blog!!!

    Have a sunny day!!
    Greetings
    ^_^Piitis from Finland

    BeantwoordenVerwijderen
  9. eerder heb ik ook altijd hosta's gehad, ik vind ze erg mooi om te zien, maar niet meer als ze vol gaten zitten en aangezien dat hier altijd het geval was, heb ik ze toch maar weggedaan. je rozen staan er mooi en als hij vol met knoppen zit, wordt het alleen nog maar mooier.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De New Dawn, ik heb haar hier ook in m'n tuin staan. Een prachtige mooie roos en iedere keer weer word je beloond met de mooiste bloemen pracht. En de geur, heerlijk !!
    Prachtige foto het je ervan gemaakt.
    Lieve groet, Patricia

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!! Liefs Carolina